Gunay Uslu staatssecretaris Cultuur en Media
maandag 3 januari 2022

Gunay Uslu staatssecretaris Cultuur en Media

Gunay Uslu is voor D66 benoemd als staatssecretaris Cultuur en Media in het nieuwe kabinet dat op 10 januari aantreedt. Uslu (49) is cultuurhistoricus en gastonderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Europese cultuur, erfgoedstudies, musea en cultuurbeleid.

Uslu was sinds 2019 lid van de raad van toezicht van Eye Filmmuseum en van de adviesraad van Vereniging Rembrandt, Allard Pierson, het Mauritshuis, leerstoel Verdraagzaamheid aan de Universiteit Leiden, bestuurslid van het NIOD fonds en voorzitter van Corendon Foundation.

Uslu krijgt als staatssecretaris de mediaportefeuille die eerder viel onder de minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Arie Slob bekleedde die ministerspost sinds 2017 in het vorige kabinet-Rutte. Robbert Dijkgraaf wordt de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Alexandra van Huffelen zal aantreden als staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering. De afgelopen jaren was zij staatssecretaris van Financiën.

Bron: NMN/Adformatie/BM
Foto: Corendon Foundation

Bericht delen