Dinsdag 16 januari 2018

Graafschap TV failliet

De regionale commerciële zenders Graafschap TV, Gelre TV en het productiebedrijf Zinopsis uit Doetinchem zijn failliet. Dat heeft directeur en mede-aandeelhouder Mario Huntink bekend gemaakt. De veertien medewerkers hebben donderdagmorgen de onheilstijding te horen gekregen.

De medewerkers zijn door middel van een payroll constructie bij het bedrijf aan het werk, maar zijn niet in dienst van Graafschap TV. Het bedrijf waar het personeel voor werkt zal een andere passende baan voor ze vinden. “Ze staan dus niet op straat,” zegt Huntink. De regionale zenders Graafschap TV en Gelre TV gaan niet op zwart. “We draaien door met producties die we op de plank hebben liggen. Dat gebeurt meer in de zomermaanden, dus daar verandert niet veel aan.”

Huntink hoopt snel een doorstart te maken, zodat hij binnenkort weer een beroep op de medewerkers kan doen. “We waren in 2005 de tweede commerciële omroep van Nederland. Nu zijn er tien. Ondanks slechtere advertentie-inkomsten groeide in 2009 de omzet, alleen werden de uitgaven te groot.”

Dat kwam onder meer omdat het bedrijf te groot was geworden. Na Graafschap TV in Oost-Gelderland kwamen Gelre TV op de Veluwe, Arnhem, Nijmegen, Betuwe en Rivierenland. “We hebben nog opdrachten voor tv-producties. Verder willen we met een kleinere organisatie terug naar de basis.”

Bron: De Stentor

Bericht delen