Gordon presenteert nieuwe quiz: Dat Verzin Je Niet!
woensdag 5 december 2018

Gordon presenteert nieuwe quiz: Dat Verzin Je Niet!

Wat was de studentenbijbaan van Paus Franciscus? Was hij buikspreker? Verdiende hij de kost als uitsmijter? Als stripper? Of zette hij tatoeages? Slechts één van deze vier – vrij bijzondere – antwoorden is juist. Maar welke?

De nieuwe spelshow Dat Verzin Je Niet! zit vol met dit soort vragen: vragen waarop je het antwoord eigenlijk niet kunt, maar wel heel graag wilt weten. Gordon heeft de leiding over dit even verbazingwekkende als spannende vraag- en antwoordspel, waarbij in elke aflevering een koppel het opneemt tegen een honderdkoppig publiek. De vraag is niet óf er iemand met geld naar huis gaat, maar wíe – en met hoeveel. Dat Verzin Je Niet! is vanaf zondag 13 januari elke week te zien om 21.30 uur, op SBS6.

Elke aflevering bestaat uit twee rondes. Bij de start van de eerste ronde heeft het koppel 100.000 euro in zijn geldpot: de pot van de honderd publieksspelers is nog leeg. Gordon legt het tweetal in deze ronde acht bizarre vragen voor over onvermoede, vaak absurde, maar toch écht bestaande situaties. Elke vraag is 12.500 euro waard. Antwoordt het koppel in één keer goed? Dan verdienen ze dit bedrag voor in hun pot. Bij elk fout antwoord van het koppel gaat er echter een deel van dit bedrag uit hun pot, naar die van de honderd publieksspelers: op die manier wordt de inzet van de finale bepaald!

In de finaleronde wordt bepaald wie er met zijn geldbedrag naar huis gaat: het koppel of het publiek. In deze ronde legt Gordon vijf vragen voor aan de honderd publieksspelers. De foute antwoorden op elk van deze net zo bizarre vragen zijn door het koppel zelf bedacht! Om de publiekspot te verzilveren, moet elk publiekslid één vraag goed beantwoorden! Als er dus bijvoorbeeld na vier vragen 98 van de 100 publieksleden al een keer een juist antwoord hebben gegeven, moeten de laatste twee publieksleden de laatste vraag goed beantwoorden, anders gaat het koppel met hun geldpot naar huis.

Dat Verzin Je Niet! is ontwikkeld door Talpa Content in samenwerking met Fizz, een onderdeel van RDF Television.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen