Dinsdag 16 januari 2018

Gerard Timmer ‘bruist van energie’

Na negen maanden vragen hoe zijn nieuwe rol bevalt, is een beetje flauw, maar het is wel de essentie van het interview met Gerard Timmer in het aprilnummer van Broadcast Magazine. Als algemeen directeur en voorzitter van BNN-VARA werkt hij nu bij ‘een echt mediabedrijf’, dichtbij de NPO, waar hij als ‘hoofd video’ van 2007 tot 2013 de scepter zwaaide over de programmering van alle publieke zenders.

Timmer bruist bij BNN-VARA. “De energie die ik ‘s ochtends krijg als ik hier binnenstap, neem ik ’s avonds weer mee naar huis.” Hij was “nog lang niet klaar met werken bij de publieke omroep,” zegt Timmer. “Na een rondgang langs mogelijke werkgevers en gesprekken met headhunters, stelde ik mezelf de vraag: waar kan ik van betekenis zijn? Daarnaast zijn voor mij een paar zaken van belang: waar heb ik affiniteit mee? En: bij welke club krijg ik de meeste energie? Waar gaat mijn bloed sneller van stromen?”

“Ik had – en heb – affiniteit met publieke programma’s. Intern zeg ik het vaak: ik vind het mooi dat we iedere dag een steen in de maatschappelijke vijver kunnen gooien. De Raad van Bestuur en ik deelden niet meer dezelfde visie over de organisatie van de NPO. Dat is één zinnetje, maar daarachter gaat een hele wereld schuil. Het betrof de inrichting van de NPO, over hoe je naar bepaalde onderwerpen kijkt en naar de invulling van je eigen werk. Dat ging steeds meer wringen. De NPO is geen organisatie die mij als een jas paste, maar ik heb met veel plezier aan de programmering en de samenwerking tussen NPO en de omroepen gewerkt.”

Het complete interview met Gerard Timmer is te lezen in Broadcast Magazine 343. Nog steeds geen abonnee? Aarzel niet, klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen