FOX Sports overtreedt de Mediawet
donderdag 16 augustus 2018

FOX Sports overtreedt de Mediawet

FOX Sports heeft de Mediawet overtreden door de wedstrijd Feyenoord – AS Trencín achter de decoder en niet via een open gratis televisiekanaal uit te zenden, zeggen het Commissariaat voor de Media en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Alle wedstrijden van de Champions League en Europa League, waar de wedstrijd van donderdagavond onder valt, staan op de zogeheten evenementenlijst, meldde het AD donderdag.

De wedstrijden op de evenementenlijst moeten volgens de Mediawet worden uitgezonden op een open kanaal dat minstens 75 procent van alle huishoudens in Nederland bereikt zonder dat die daar extra voor moeten betalen. FOX beschikt wel over een open kanaal, maar heeft ervoor gekozen diverse wedstrijden via de betaalzender FOX Sports (1 en 2) uit te zenden.

Het is de tweede overtreding van FOX Sports binnen een week tijd. Vorige week werd de wedstrijd Vitesse – FC Basel al achter de decoder op FOX Sports 1 uitgezonden.

FOX vindt niet dat het de Mediawet overtreedt. Volgens de zender vallen de voorrondes buiten de evenementenlijst. Het Commissariaat voor de Media reageert daarop weer met de constatering dat de open net-verplichting wel degelijk ‘óók voor de voorrondes’ geldt.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen