EO Telefilm Taiki wint prijzen in Rusland
maandag 15 juli 2019

EO Telefilm Taiki wint prijzen in Rusland

Tijdens het International Film Festival In The Family Circle in de Russische stad Yaroslavl heeft de jeugdfilm Taiki twee prijzen gewonnen. Regisseur Mirjam de With won de prijs voor beste regie en ook de publieksprijs was voor Taiki. De film, die in februari in première ging, gaat over de 9-jarige Bruno (Pepijn van der Sman). Wanneer zijn ouders hem na een ruzie uit de auto zetten, verdwijnt hij in het Zweedse woud.

Jennifer Hoffman en Tibor Lukacs spelen in de film het echtpaar Chiel en Linda dat met hun kinderen op vakantie gaat naar Zweden. Ze willen ‘terug naar de natuur’ en het is de hoogste tijd voor een digitale detox. Vooral voor zoon Bruno, die liever thuis was gebleven om te gamen met zijn digitale vriend Taiki, is het belangrijk om te leren dat de echte wereld spannender is dan de computerwereld. Maar al tijdens de heenreis lopen de gemoederen zo hoog op, dat Bruno voor straf uit de auto wordt gezet. Als Chiel en Linda even later terugkomen om hem weer op te halen, is hij verdwenen. De film van producent Fiction Valley en scenarist Karin van der Meer was te zien op NPO Zapp.

Jacomien Nijhof, manager Content Innovatie bij de EO, is blij met de waardering voor de film. “Ik hoop dat Taiki zowel kinderen als ouders heeft geïnspireerd om met elkaar verbonden te blijven. We merkten dat het voor ouders een geruststelling is dat andere ouders ook fouten maken. Iedereen gaat weleens de mist in en dat mag je jezelf en elkaar vergeven. De film doorbreekt in die zin een taboe: in familiefilms zie je niet vaak dat ouders over de schreef gaan.”

Bron: EO/BM

Bericht delen