Woensdag 17 januari 2018

EO brengt De Noodcentrale op NPO 1

In het nieuwe, zesdelige programma De Noodcentrale schetst de EO een beeld van de verborgen helden achter de noodnummers 112 (spoed met sirene) en 0900-8844 (geen spoed, wel politie). 

De kijker maakt kennis met centralisten van de politie, die alle inkomende telefoontjes in een split-second moeten inschatten. Is de persoon aan de lijn verward of in levensgevaar? 

“Centralisten zijn de eerste hulpverleners die mensen bijstaan op cruciale momenten in hun leven”, zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg namens de EO. “De politieman op straat krijgt veel aandacht, terwijl de achterwacht onderbelicht is. Die onzichtbaarheid werkt ook agressie in de hand. Hoog tijd dat we kennismaken met de helden achter de noodnummers.”

Bij de totstandkoming van De Noodcentrale is met zorgvuldigheid omgegaan met privacy. Alle mogelijke manieren zijn gebruikt om ervoor te zorgen dat de bellers door niemand herkend worden. Persoonsgegevens zijn in de montage weggelaten of veranderd en alle inkomende oproepen zijn opnieuw ingesproken.

De Noodcentrale: vanaf 1 februari elke donderdag om 22.20 uur op NPO 1.

Bron: EO/BM

Bericht delen