Documentaire roadmovie over Ottomaans drama

De VARA zendt vanaf 22 maart de zesdelige documentaire roadmovie Bloedbroeders uit. Daarin onderzoeken de Turks-Nederlandse journalist Sinan Can en de Armeens-Nederlandse musical-acteur Ara Halici hoe hun familie honderd jaar geleden betrokken was bij de Turkse massamoord op de Armeniërs. Het duo reist door Turkije en Armenië, van Istanbul naar Jerevan.

Honderd jaar geleden speelde zich in het Ottomaanse Rijk (het huidige Turkije) een drama af. Onder bewind van de Jonge Turken vonden meer dan 800.000 Armeense inwoners van het rijk de dood. Tot op de dag van vandaag zijn Turken en Armeniërs het oneens over de toedracht van deze gruwelijke episode in de geschiedenis.

Het zijn twee onverzoenlijke standpunten zorgen voor vijandschap en wantrouwen tussen de twee volken. In hun zoektocht naar de waarheid over de Armeense genocide beleven Can en Halici niet alleen emotionele en confronterende ontmoetingen, maar komt onvermijdelijk ook hun vriendschap onder druk te staan.

Bloedbroeders is van 22 maart tot en met 26 april iedere zondag om 20.15 uur te zien bij de VARA op NPO2. Regie en eindredactie zijn in handen van Kees Schaap, Anja van Oostrom tekent voor de productie.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen