Article header image

De Tiende van Tijl viert eerste lustrum

Tijl Beckand is vanaf 28 januari te zien in het vijfde seizoen van het AVROTROS-programma De Tiende van Tijl. Hij brengt daarin bijzondere verhalen achter muziek tot leven. Dit lustrumseizoen zijn er onder andere optredens van het Nederlands Blazers Ensemble, Hermine Deurloo met het Ragazze Quartet, Combattimento en van het complete NJO.

Beckand: “Ik ben er trots op dat ik mijn passie voor klassieke muziek alweer vijf seizoenen lang prime time met de kijker mag delen. Sinds de start in 2011 is de waardering van de kijker hoog en de betrokkenheid groot. Samen met jonge talenten en gevestigde namen maak ik ook dit jaar weer een reis door de klassieke muziekgeschiedenis en deel ik de meest bijzondere verhalen. Dit jaar vraag ik mijn gasten naar hun meest favoriete muziekmoment. Waardoor worden zij zo geraakt en wat is er zo bijzonder aan het stuk? Muziekervaringen die mooie persoonlijke verhalen opleveren.”

In zes afleveringen duikt Tijl onder andere in de wereld van de rapsodie. Het grote publiek maakte dankzij Queens Bohemian Rhapsody kennis met dit genre, maar wat is nou precies een rapsodie? En wat zijn de meest iconische klassieke rapsodieën? Hij wordt ook dit seizoen in de studio weer bijgestaan door het pianotalent Valentina Tóth. Noa Wildschut, hét viooltalent van de toekomst, is te gast en wekelijks speelt een jong strijkkwartet een stuk van onder andere Haydn, Mozart, Beethoven en Brahms.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen