Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (31)
maandag 25 mei 2020

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (31)

Cameraman Jan Rein Hettinga schrijft in verband met het coronavirus zijn Dagboek van een ZZP’er in crisistijd. Dit is aflevering 31, met als titel Schoolmusicalvideo.nl.

Mag ik één keer van de gelegenheid gebruik maken om schaamteloos mijn nieuwe handeltje te promoten? Ik heb namelijk bedacht dat het in deze gekke tijd wellicht een goed idee is om schoolmusicals te filmen. Samen met mijn vrienden van Miltenburg AV uit Maarssen heb ik een plan gemaakt om dit op professionele wijze te doen, voor een tarief dat scholen, ouderraden en/of ouders misschien nog net kunnen betalen.

We bieden een opname aan met vier camera’s, optimaal geluid en ikzelf werp me op als de deskundige regisseur. De registratie die we maken kunnen we streamen op een beveiligd netwerk. Zo zijn ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, ooms en tantes in de gelegenheid op afstand live mee te kijken. Aan het eind van de avond ontvangt iedereen een link waarmee de opname te downloaden is, om deze te bewaren voor de eeuwigheid.

Ik begreep dat veel basisscholen op dit moment worstelen met de vraag in welke vorm ze de eindmusical van groep 8 moeten gieten. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk hoeveel mensen, straks in de laatste schoolweken, in hun aula’s, buurtcentra of kleine theatertjes mogen komen kijken. En áls er al publiek kan worden toegelaten, dan moeten bezoekers anderhalve meter uit elkaar zitten. Dit betekent weer dat er minder mensen dan gebruikelijk aanwezig kunnen zijn. En er zijn vast opa’s en oma’s die normaal gesproken graag waren komen kijken, maar die dat nu niet aandurven. Daarom is een professionele live-registratie in mijn ogen dé ideale oplossing!

Inmiddels zijn de eerste scholen geïnteresseerd en heb ik een eerste opdracht binnen. Voorlopig richt ik me op de regio Utrecht, maar ik ken veel werkloze ZZP’ers dus als dit echt heel succesvol wordt, dan kan ik altijd collega’s benaderen met de vraag of ze willen helpen. Mijn netwerk bedekt in principe het hele land.

Ik leg de lat hoog. Het is niet mijn stijl om met slechts een cameraatje te komen en een beetje in en uit te zoomen. Het moet er professioneel en strak uitzien. Mensen moeten met plezier een hele musical blijven kijken. Daarom heeft goed geluid ook onze hoogste prioriteit. Dit is misschien wel het moeilijkste aan het registreren van schoolmusicals. De verbinding moet goed zijn en we gaan niet klungelen op YouTube, waar je weer vanaf gegooid wordt als je muziek gebruikt waar wellicht nog rechten op zitten.

Kortom, overal is over nagedacht. Nu is het alleen nog zaak dat alle schoolhoofden, klassenmoeders, groep 8 meesters en juffen of muziekleerkrachten geïnformeerd worden. En daar kan ik jullie hulp goed bij gebruiken. Ik heb een super eenvoudige website gebouwd, die te vinden is onder de noemer: www.schoolmusicalvideo.nl. Daar staan ook de contactgegevens.

En ik zal zelf een liedje zingen voor iedereen die een concrete opdracht aandraagt. Onder de douche. Maar dat moet je dan wel gewoon van mij aannemen. Is ook beter als we dat niet gaan streamen.

Jan Rein Hettinga

Lees hier de eerdere edities

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (30)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (29)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (28)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (27)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (26)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (25)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (24)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (23)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (22)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (21)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (20)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (19)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (18)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (17)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (16)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (15)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (14)

Dagboek van een ZZP’er in crisistijd (13)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (12)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (11)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (10)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (9)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (8)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (7)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (6)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (5) 

Dagboek van een werkloze ZZP’er (4)

Dagboek van een werkloze ZZP’er (3) 

Dagboek van een werkloze ZZP’er (2) 

Dagboek van een werkloze ZZP’er (1) 

Bericht delen