dinsdag 16 januari 2018

Commissie onderzoekt overname Ziggo door Liberty Global

De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen om na te gaan of de overnameplannen van telecomgroep Liberty Global (met hoofdkantoor in Londen) voor het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo in overeenstemming zijn met de EU-concentratieverordening.

Liberty Global (via haar dochter UPC) en Ziggo hebben in Nederland elk een eigen kabelnetwerk waarmee zij diverse betaaltelevisie- en telecomdiensten aanbieden.

De Commissie maakt zich zorgen dat door deze transactie in Nederland de concurrentie op een aantal betaaltelevisie- en telecommarkten zal verminderen. Het feit dat een diepgaand onderzoek wordt ingesteld, zegt nog niets over de uitkomst ervan. De Commissie heeft nu 90 werkdagen de tijd – tot 18 september 2014 – om zich over deze zaak uit te spreken.

In deze zaak werd de termijn voor het fase I-onderzoek met 10 werkdagen verlengd, na een verzoek om doorverwijzing van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (ACM). Die had, op grond van artikel 9 van de EU-concentratieverordening, gevraagd dat deze zaak volledig naar haar zou worden doorverwezen.

Bron: Wallstreetweb

Bericht delen