BNNVARA-serie ANNE+ krijgt vervolg als speelfilm
maandag 22 februari 2021

BNNVARA-serie ANNE+ krijgt vervolg als speelfilm

BNNVARA heeft de afgelopen jaren twee seizoenen uitgezonden van van de succesvolle serie ANNE+.

In het eerste seizoen zagen we hoe de lesbische twintiger Anne (Hanna van Vliet) terugblikt op haar turbulente leven tijdens haar studententijd en hoe diverse meisjes en relaties haar hebben gevormd tot de persoon die zij nu is.

In het tweede seizoen zagen we Anne worstelen met het volwassen leven. Want hoe doe je dat nou: vrienden, werk en relaties balanceren? ANNE+ is een coproductie van BNNVARA en Millstreet Films.

Inmiddels is besloten dat er een speelfilm wordt gemaakt over het liefdesleven van Anne. Die zal eerst eind september in de bioscoop verschijnen en daarna ook wereldwijd te zien zijn op Netflix. In de speelfilm is Anne van plan om met haar grote liefde Sara te emigreren naar Montréal. Maar vlak voordat ze weggaan, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af: wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald.

In een filmpje dat wordt ingeleid door Laura Goméz vertelt bedenker Maud Wiemeijer dat ze al een aantal maanden bezig is met het scenario voor de speelfilm, terwijl regisseur Valerie Bisscheroux bevestigt dat de opnamen op korte termijn van start gaan in Amsterdam.

De eerste twee seizoenen van Anne+ zijn vanaf 4 maart te zien op Netflix. Ze blijven ook beschikbaar op NPO Start en YouTube.

Bron: BM

Bericht delen