Article header image

Arie Boomsma presenteert The Island bij Net 5

In het Net 5-programma The Island worden 15 deelnemers compleet geïsoleerd van de buitenwereld om te overleven op een onbewoond eiland. Er is letterlijk niemand; geen crew, geen cameraploegen of productieteam. Ze zijn vier weken lang volledig op zichzelf aangewezen en filmen alles zelf.

Geen spellen, geen eliminaties en geen geldprijs. Enkel de kwestie van leven of dood; overleven in zijn puurste vorm. Een maand lang moeten ze zien te overleven met enkel en alleen wat de natuur hen te bieden heeft. The Island wordt gepresenteerd door Arie Boomsma.

In slechts een maand tijd meldden bijna 3000 geïnteresseerden zich eind vorig jaar aan voor deze ‘once in a lifetime & life changing experience’. Een diverse groep van 11 mannen en 4 vrouwen werd geselecteerd en reisde af naar een verlaten eiland voor de kust van Panama.

Arie Boomsma over zijn eerste presentatieklus bij Net 5: “Er is op de Nederlandse televisie geen survivalformat als dit. De deelnemers van The Island moeten echt alles zelf doen. Water vinden, vuur maken, jagen, vissen, onderdak bouwen. Vier weken lang, zonder cameraploeg, productieteam of contact met de buitenwereld. Het psychische element is fascinerend. Unieke televisie, en een eer om hierbij betrokken te zijn.”

Het programma is gebaseerd op het Britse The Island dat in 2015 is bekroond met een BAFTA voor beste realityprogramma van het jaar. Het Channel 4 format is een internationaal succes en is overgenomen in Amerika, Duitsland en Frankrijk. De Nederlandse versie van The Island is vanaf donderdag 21 januari om 20.30 uur te zien bij Net 5.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen