Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen
maandag 10 februari 2020

Aletta Oosten nieuw hoofd NOS-afdeling Evenementen

Aletta Oosten (56) wordt het nieuwe hoofd van NOS Evenementen. Zij volgt per 1 oktober Peter Kloosterhuis op, die vanaf de oprichting in 2007 leiding heeft gegeven aan de afdeling. Ten behoeve van een ruime inwerkperiode begint ze al medio april op de afdeling, als plaatsvervangend hoofd.

Oosten was de afgelopen acht jaar adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws, waar ze in 1984 begon als radioredacteur. Bij het NOS Jeugdjournaal was ze redacteur, eindredacteur en verslaggever, waarna ze de NOS verruilde voor journalistiek werk bij de VPRO en NOVA (de voorganger van Nieuwsuur). In 2004 keerde ze terug om eindredacteur te worden bij het NOS Journaal, een functie die ze daarna ook vier jaar lang vervulde voor EénVandaag.

Die uitgebreide journalistieke ervaring in al z’n facetten is Oostens grote kracht, aldus algemeen directeur Gerard Timmer van de NOS. “Daar heeft ze bovendien een breed maatschappelijk netwerk aan overgehouden. Heel belangrijk voor een afdeling die grote nationale en internationale gebeurtenissen bij alle inwoners van Nederland onder de aandacht wil brengen. En die daarmee een verbindende rol heeft in de samenleving.”

Oosten over haar nieuwe stap: “Evenementen is een prachtige afdeling binnen de NOS. Ik vind het een grote eer om vanaf 1 oktober leiding te mogen geven aan een redactie die op eenzame hoogte staat als het gaat om het verslaan van live evenementen, en die zichzelf telkens opnieuw uitvindt om tot innovatieve en bijzondere producties te komen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met hen te werken aan innovatieve multimediale producties rond evenementen die Nederland verbinden, en programma’s te maken die impact hebben op een groot en divers publiek.”

NOS Evenementen is de afdeling die voor de publieke omroep grote (inter)nationale gebeurtenissen in beeld brengt – zoals Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, de bevrijding van Auschwitz, Koningsdag en Prinsjesdag, en de Paralympische Spelen. Ook verzorgt Evenementen de uitzendingen over activiteiten van het Koningshuis, jaaroverzichten in december en het Nieuwjaarsconcert.

Bron: NOS/BM

Bericht delen