Article header image

Albert Heijn wint Ster Gouden Loeki 2015

De winnaar van de Ster Gouden Loeki 2015 is Meneer Van Dalen neemt afscheid van Albert Heijn. Het is de eerste keer in 21 jaar dat Albert Heijn er met de publieksprijs voor reclame vandoor gaat. De adverteerder en reclamebureau TBWANEBOKO ontvingen de prijs uit handen van Sabine van Aken, communicatiedirector bij Ster.

In de commercial neemt acteur Harry Piekema na tien jaar afscheid van zijn rol in de commercials van Albert Heijn. In het spotje zijn alle hoogtepunten van Van Dalen op een rij gezet. In totaal maakte Piekema 153 reclames voor Albert Heijn.

Met 38 genomineerde commercials in 21 jaar Ster Gouden Loeki-jaarverkiezing is Albert Heijn recordhouder Gouden Loeki-nominaties. In 2008 heeft Ster Albert Heijn en de makers van de commercials rond de filiaalmanager daarom al een unieke, eervolle vermelding toegekend.

Sabine van Aken: “Deze prijs is een eerbetoon aan reclame-icoon Meneer Van Dalen. Na 10 jaar campagne wint de commercial waarin Meneer Van Dalen afscheid neemt de allereerste Ster Gouden Loeki voor Albert Heijn. Hét bewijs dat het Nederlands publiek deze supermarktmanager in het hart gesloten heeft. Het is Albert Heijn en TBWANEBOKO van harte gegund dat ze deze nominatie hebben weten om te zetten in de Ster Gouden Loeki 2015.”

Top 5 Ster Gouden Loeki 2015

1.       Albert Heijn met Meneer Van Dalen neemt afscheid

2.       Wereld Natuur Fonds met Aarde op 1

3.       KPN met Beeldbellen

4.       Heineken met Nature’s Wonder

5.       Centraal Beheer Achmea met Welkom

Bron: Ster/Broadcast Magazine

Bericht delen