ACM geeft toestemming voor overname TMG
Woensdag 17 januari 2018

ACM geeft toestemming voor overname TMG

Mediahuis en VP Exploitatie hebben van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gekregen voor de overname van Telegraaf Media Groep (TMG). Dat maakt de ACM bekend. Met deze goedkeuring is aan een belangrijke voorwaarde voor het gestand doen van het bod voldaan.

Mediahuis en VP Exploitatie deden op 20 april het openbare bod op TMG. De biedingsperiode eindigt op 15 juni. Doel van de voorgenomen overname is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf dat op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt.

Mediahuis, VP Exploitatie en TMG zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling die volgens beide partijen de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken en het 24/7 model van TMG. Het lopende aanbevolen bod van Mediahuis en VP Exploitatie bedraagt EUR 6,00 (cum dividend) per (certificaat van) aandeel en heeft de steun van de Centrale Ondernemingsraad van TMG.

Mediahuis is uitgever van nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, NRC Handelsblad en nrc.next. Het bedrijf exploiteert belangrijke classifieds-platformen als Jobat, Hebbes, Zimmo en Vroom. Mediahuis verkoopt in zijn huidige samenstelling dagelijks ongeveer 760.000 kranten en bereikt met haar verschillende nieuwssites meer dan 1,6 miljoen digitale nieuwsconsumenten op dagbasis.

VP Exploitatie is een onafhankelijke Nederlandse investerings- en beheermaatschappij van de familie Van Puijenbroek, met investeringen in effecten, deelnemingen, onroerend goed en andere vermogensbestanddelen. De strategie van VP Exploitatie is gericht op het investeren in Nederlandse en Belgische ondernemingen. VP Exploitatie hanteert als betrokken aandeelhouder een focus op lange-termijn waardecreatie. VP Exploitatie beperkt zich in haar investeringsbeleid niet tot ondernemingen in specifieke sectoren.

Bron: ACM/BM

Bericht delen