Dinsdag 16 januari 2018

700 kinderen willen Jeugdjournaal presenteren

De finalisten van de Jeugdjournaal-presentatiewedstrijd 2015 zijn bekend. Uit bijna zevenhonderd inzendingen heeft de redactie tien presentatietalenten gekozen. Zij zijn uitgenodigd om een screentest te doen in de studio van het Jeugdjournaal in Hilversum. Na afloop kunnen kinderen uit het hele land online stemmen op hun favoriet.

Deze stemronde én het oordeel van een professionele jury bepalen uiteindelijk de winnaar. Die mag op zaterdag 2 mei samen met Robbie Kammeijer het NOS Jeugdjournaal presenteren. De presentatiewedstrijd is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Jeugdjournaal.

In maart hebben honderden kinderen uit groep 6, 7 en 8 van het primair onderwijs een inzending voor de presentatiewedstrijd gedaan. Uit alle inzendingen zijn tien finalisten gekozen, jongens en meisjes van tien of elf jaar. Zij komen op zaterdag 18 april naar het Mediapark om in de Jeugdjournaal-studio een screentest te doen. Bij aankomst worden ze welkom geheten door presentator Robbie Kammeijer. Ze krijgen presentatietips en mogen even oefenen. Na een bezoekje aan de visagie is het moment aangebroken om hun screentest te doen. Alle screentesten zijn vanaf 20 april online terug te zien.

Bericht delen