Dinsdag 16 januari 2018

V-Academy organiseert vijfde editie RadioBitches Awards

Op 7 december worden de RadioBitches Awards 2011 uitgereikt. De studenten van V-Academy organiseren de awardshow voor de beste radiovrouwen van Nederland in Studio 21 in Hilversum. Tineke de Nooij is voorzitter van de RadioBitches Awards-jury: “Vrouwen zijn belangrijk voor de radio!” Het evenement, een initiatief van V-Academy, vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats.

De uitreiking van de radioprijzen voor de beste radiovrouwen van Nederland is in Studio 21 in Hilversum. Afgelopen jaar vielen deze radiovrouwen in de prijzen bij de RadioBitches Awards: Harmke Pijpers (Oeuvre Award), Kristel van Eijk (RadioBitch (DJ/Presentatrice), Jacqueline Bierhorst (BackstageBitch), Tamara Bok (NewsBitch) en Cielke Sijben (TalentBitch). DJ Timur Perlin werd uitgeroepen tot Bitches Bastard.

Ook dit jaar buigt een deskundige jury zich over de nominaties voor de RadioBitches Awards. De jury bestaat uit voorzitter Tineke de Nooij (zij kreeg de eerste RadioBitches Oeuvre Award in 2007), Erik de Zwart, Marjolein Dekkers, Iwan Reuvekamp, Pierre Papa en Sieb Kroeske. De nominaties worden op 1 november aanstaande bekend gemaakt.

Tineke de Nooij: “Het leuke is dat de RadioBitches Awards bekender worden en dat men weet waarover het gaat. De radiowereld is steeds meer een afspiegeling van de maatschappij: vrouwen hebben niet meer alleen ondersteunende functies. Ik denk dat we dit jaar weer veel keus hebben voor de nominaties want er zijn gelukkig steeds meer radiovrouwen!”

Bron: V-Academy

 

Bericht delen