Top 40 Awards keren terug
maandag 23 december 2019

Top 40 Awards keren terug

Op 10 januari 2020 vindt bij Qmusic de uitreiking van de Top 40 Awards van 2019 en het afgelopen decennium plaats. De uitreiking wordt uitgebreid met een awardshow.

Presentator van de Top 40 en de awardshow Domien Verschuuren kijkt uit naar de uitreiking: “Het wordt een mooie show om de muziekindustrie te vieren, met spectaculaire optredens van succesvolle acts uit de Top 40.”

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, laat weten: “Met de Top 40 Awards zetten we de muziekindustrie in het zonnetje in een tijd waarin het aandeel aan Nederlandse hits groter is dan ooit. De Top 40 Awards zijn publieksprijzen: er is geen jury, maar de noteringen en populariteit bezorgen de nummers en artiesten een aantal punten. Wie het hoogst scoort wint de begeerde award.”

Dave Minneboo, programmadirecteur Qmusic, voegt toe: “We hebben de ambitie om de Top 40 Awards de komende jaren uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend spektakel, zoals je vroeger – in de glorietijd – de TMF Awards had. De Top 40 is dé hitlijst van Nederland, dus daaraan koppelen we prijzen die een belangrijke graadmeter zijn voor de muziekindustrie. En vooral ook een feest voor de luisteraars en trouwe fans.”

Er gaan geen tickets in de verkoop. Luisteraars kunnen via Qmusic kaarten winnen voor deze awardshow. De Top 40 Awards worden op 10 januari uitgereikt in de concertzaal bij Qmusic in Amsterdam. Artiesten die komen optreden worden later bekend gemaakt.

Bron: Qmusic/BM

Bericht delen