Stefan Stasse tijdelijk uit roulatie na hartklachten
donderdag 30 juli 2020

Stefan Stasse tijdelijk uit roulatie na hartklachten

Stefan Stasse, al jarenlang een vertrouwde stem op NPO Radio 2 en NPO Radio 5, is al sinds 8 juli niet meer op de zenders te horen. De reden: hartproblemen, zo bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV.

“Stefan heeft hartklachten gehad”, aldus de woordvoerster. “Maar het gaat weer goed met hem. Momenteel is hij op vakantie. Hij moet een stap terug doen en heeft rust nodig. Daar willen we het voor nu bij laten. Naar verwachting is Stefan vanaf september weer te horen.”

Stasse zelf laat in een korte reactie weten dat luisteraars zich geen grote zorgen hoeven te maken. “Ik moest me met grote tegenzin een paar weken koest houden. Het gaat weer goed. Ik ben op vakantie en doe twee keer in de week fitness.”

Sinds 2013 presenteert Stasse op NPO Radio 2 het programma De Staat van Stasse van maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur. Daarnaast is hij elke zondag te horen in Goudmijn tussen 14.00 en 16.00 uur op NPO Radio 5. Tijdens de Top 2000 is hij al jaren een van de vaste presentatoren.

Stasse werd sinds 8 juli vervangen door verschillende collega’s als Caroline Brouwer en Frank van ’t Hof. De komende twee weken neemt Emmely de Wilt het tijdslot voor haar rekening waarna Annemieke Schollaardt het stokje tijdelijk overneemt.

Bron: AD/BM

Bericht delen