Radioreeks 100 Jaar Radio bij NH Radio
woensdag 15 augustus 2018

Radioreeks 100 Jaar Radio bij NH Radio

In 1919 was het eerste radioprogramma in Nederland te horen. In 2019 bestaat de radio dus 100 jaar. Dat jubileum wordt gevierd door radioliefhebbers en presentatoren Harm Edens en Arjan Snijders in een minstens 100 uur beslaande radioreeks 100 Jaar Radio.

Vele unieke fragmenten luisteren de serie op. Van zeezender Veronica tot Het Geluid van Qmusic, van de Bonte Dinsdagavondtrein op Hilversum 1 tot Serious Request op 3FM, van Herman Stok tot Edwin Evers, van vooroorlogse verzuilingsprogramma’s tot formatradio op commerciële hitzenders. Beide radioliefhebbers zappen op de radioschaal langs 100 jaar historische radio. Menig prominente radiomaker wordt in de serie bevraagd. Oude omroepgidsen zorgen voor hilariteit als we de programmering doornemen. Edens en Snijders maken er bovendien een luchtige en persoonlijke vertelling van.

De radioreeks 100 Jaar Radio gaat zondagmiddag 6 januari 2019 van start op NH Radio (FM, DAB+ en online). De serie is bovendien als podcast te volgen, waarin de makers nog dieper in de schatkist graven en verder gaan nerden over de radio. De extended version podcast is ook vanaf 2019 gratis te beluisteren.

Bron: NH Radio/BM

Bericht delen