Radioprogramma Los Vast keert eenmalig terug
dinsdag 20 augustus 2019

Radioprogramma Los Vast keert eenmalig terug

Jan Rietman keert in september eenmalig terug met zijn populaire radioprogramma Los Vast. Bijna dertig jaar na de laatste aflevering is het programma te horen in De week van de jaren tachtig op NPO Radio 5.

“Helaas bestaan dit soort programma’s, waarin artiesten live hun muziek laten horen, bijna niet meer, omdat er geen geld voor zou zijn. Een halfjaar geleden zei ook Jan Slagter dat het toch wel een leuk idee zou zijn. Maar om dit zomaar even te doen? Daar had ik geen zin in”, aldus de radiomaker in gesprek met De Telegraaf.

Uiteindelijk vonden Rietman en Slagter een manier waarop ze beiden tevreden waren met de terugkeer: in het Oude Luxor Theater in Rotterdam wordt het radioprogramma, dat van 1977 tot en met 1990 werd gemaakt door de NCRV, nog één keer gemaakt. “Inmiddels hebben we al een prachtige lijst met namen: Henk Westbroek van het Goede Doel, Nol Havens van VOF de Kunst, Erik Mesie met Toontje Lager, Lee Towers, Drukwerk, Jan van der Meij en Hans de Booi staan nu al vast, maar er komt nog meer.”

Of de Dik Voormekaar Show, de show van komiek André van Duin waarmee het programma altijd afsloot, ook eenmalig terugkeert is nog niet bekend. De 66-jarige Rietman is met Los Vast op zaterdag 21 september te horen bij NPO Radio 5 op hetzelfde tijdstip als destijds: van 12.00 uur tot 14.00 uur. Van het evenement worden tevens televisieopnames gemaakt.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen