Dinsdag 16 januari 2018

Philip Bloemendal Prijs voor Luuk Ikink

Luuk Ikink heeft donderdag de Philip Bloemendal Prijs voor jonge talentvolle presentatoren in de journalistieke media gewonnen. De prijs werd voor de zesde keer uitgereikt. Uit handen van Raoul Heertje ontving de winnaar in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid het bijbehorende glazen kunstwerk, de ‘Speech Trumpet’, en een bedrag van 3.500 euro, dat besteed moet worden aan een opleidingstraject binnen het vakgebied.

Uit het juryrapport: “Leuk zijn op de radio valt niet mee. Luuk Ikink kan dat. Bovendien zorgt hij er voor dat hij niet zuur wordt. Hij is likeable. En hij is meer. Hij is een uitstekend schrijver, een goed spreker, hij is origineel en kan uitstekend snel informatie overdragen en alle mogelijkheden benutten die taal biedt op de radio. Bovendien slaat hij een brug tussen nieuwe en oude media. Je verheugt je bij hem op wat er komen gaat. Hij doet iets wat niemand anders kan.”

De jury, bestaande uit voorzitter Frits (Ritmeester) Spits, publiciste Aaf Brandt Corstius, RTL nieuwslezeres Suzanne Bosman, Tim Overdiek van de NOS en de winnaar van 2010 Ajouad el-Miloudi (KRO), koos begin november uit 23 aanmeldingen drie genomineerden: Ewout Genemans (AVRO), Luuk Ikink (BNN) en Lex Uiting (VARA).

De Stichting Philip Bloemendal Fonds, opgericht in november 2001, heeft zich met deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren ten doel gesteld. Effectief en zorgvuldig taalgebruik is hierbij een belangrijk criterium. Eerdere winnaars waren Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk (2008) en Ajouad el-Miloudi (2010).

Bron: Stichting Philip Bloemendal Fonds

Bericht delen