Dinsdag 16 januari 2018

Petitie Radio 538 telt bijna 50.000 namen

De petitie Radio 538 op het Museumplein moet blijven telt bijna 50.000 namen van mensen die Koninginnedag in het centrum van Amsterdam willen blijven vieren. De teller stond maandag op 49.159 ondertekenaars, meldt een woordvoerder van de zender.

De petitie van SLAM!FM telt intussen 13.000 handtekeningen van luisteraars die protesteren tegen het gemeentelijk verbod om grootschalige Koninginnedagfeesten uit de binnenstad te weren.

De petities worden donderdag overhandigd aan de gemeenteraad. De commissie algemene zaken vergadert dan met burgemeester Eberhard van der Laan over zijn nieuwe aanpak om overlast op Koninginnedag te beperken. Radio 538 organiseerde al elf keer optredens van artiesten op het Museumplein, waar de laatste jaren 300.000 mensen verspreid over de dag op afkwamen.

Radio 538 en de gemeente Amsterdam zijn nog in gesprek over alternatieven voor het jaarlijkse muziekfeest. Amsterdam heeft andere locaties voorgesteld buiten het centrum. Uiterlijk 1 december geven de partijen hierover uitsluitsel.

Bron: Haarlems Dagblad/Broadcast Magazine

Bericht delen