Omroep Zwart kritisch over gedrag Akwasi bij NPO Radio 1
zondag 17 januari 2021

Omroep Zwart kritisch over gedrag Akwasi bij NPO Radio 1

Omroep Zwart veroordeelt het gedrag dat oprichter Akwasi onlangs vertoonde tijdens een interview met EO-presentator Hans van der Steeg voor NPO Radio 1. Hij vond dat het te veel ging over zijn omstreden speech op de Dam, pakte laptops van de makers af en dwong de presentator de opname te wissen.

‘Wat er tijdens het interview is voorgevallen, is absoluut niet in lijn met onze koers en missie’, schrijft de omroep in een verklaring. De reactie van de omroep komt ruim twee weken nadat het incident plaatsvond en een week nadat het interview alsnog werd uitgezonden.

Omroep Zwart publiceert de verklaring omdat er vragen binnen zijn gekomen over de ‘journalistieke waarden en het belang van een vrije pers’ voor de organisatie. ‘Laat er vooral geen misverstand over bestaan: wij veroordelen wat er tijdens dat interview is gebeurd’, aldus de omroep.

‘Persvrijheid, de vrijheid van meningsuiting en respect voor het journalistieke vak zijn wat ons betreft cruciaal en staan nooit ter discussie. We vervolgen onze ambitie om de meest verbindende omroep van Nederland te worden. Waar iedereen wordt gehoord en iedereen wordt gezien.’

Akwasi liet eerder weten zich te zullen beraden op zijn positie bij Omroep Zwart. Of hij betrokken blijft bij de omroep is intussen nog steeds onbekend.

Bron: AD/BM

Bericht delen