NPO Soul & Jazz mag op analoge kabel blijven
dinsdag 10 maart 2020

NPO Soul & Jazz mag op analoge kabel blijven

Het themakanaal NPO Soul & Jazz mag op de analoge kabel blijven uitzenden als subkanaal van NPO Radio 2. Volgens de Rechtbank Midden-Nederland heeft de Minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media de eerder geconstateerde gebreken voldoende hersteld.

Dat blijkt uit de uitspraak die maandag beschikbaar kwam. De zaak was aangespannen door de VCR, waarin de negen landelijke commerciële radiostations vertegenwoordigd zijn. Zij waren het er niet mee eens dat NPO Soul & Jazz, als opvolger van NPO Radio 6, toestemming had gekregen om via de analoge kabel te blijven uitzenden.

Volgens de rechter zijn er wel fouten gemaakt bij het verlenen van de toestemming. Het was niet duidelijk of er wel gekeken is of het aanbod binnen de publieke mediaopdracht paste. Daarnaast was ook onvoldoende onderzocht of de zender marktverstorend zou zijn. De rechter oordeelt nu dat die fouten voldoende hersteld zijn. Zo heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) inmiddels aanvullend marktonderzoek gedaan naar de effecten van NPO Soul & Jazz op de analoge kabel. De VCR kan nog in beroep gaan bij de Raad van State.

Bron: Radio.nl/BM

Bericht delen