Dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 4 zamelt 1024 instrumenten in

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vrijdag de eindstand van Klassiek Geeft op NPO Radio 4 bekend gemaakt. Luisteraars schonken 1024 muziekinstrumenten. De veiling en donaties hebben samen een bedrag van 74.925 euro opgebracht.

De opbrengst van Klassiek Geeft komt geheel ten goede aan het Instrumentendepot Leerorkest.

De minister overhandigde een cheque met het eindbedrag en een beeldje met daarop het aantal ingezamelde instrumenten aan Marco de Souza, directeur van het Instrumentendepot Leerorkest. Bussemaker: “Muziek in de klas is ontzettend belangrijk. Van muziek worden mensen niet alleen individueel rijker, maar muziek verbindt ook een klas en de hele school.”

Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4, is blij met de grote opbrengst: “Het is fantastisch om te zien hoe betrokken luisteraars, musici en orkesten zijn bij de actie. Zij hebben massaal hun oude instrumenten ingeleverd of een donatie gedaan, waardoor het Instrumentendepot Leerorkest heel veel kinderen de kans kan geven om op de basisschool een muziekinstrument te leren bespelen. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dat is waarvoor we de actie voor de derde keer hebben opgezet.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen