NPO Radio 1 komt met podcast over 100 jaar radio
vrijdag 2 november 2018

NPO Radio 1 komt met podcast over 100 jaar radio

Om het honderdjarig jubileum van radio in Nederland te vieren, lanceert NPO Radio 1 Hallo Hier Hilversum: een podcast over honderd jaar radio. Dat doet het in samenwerking met NTR en Beeld en Geluid. De eerste aflevering wordt 6 november uitgezonden als het medium haar 99ste verjaardag viert.

In Hallo Hier Hilversum bespreken Vincent Bijlo en oud-NPO Radio 1-presentator Ger Jochems legendarische programmafragmenten en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio. “De radio is onze metgezel, elke dag,” aldus Bijlo. Maar de ether is vluchtig. Tijd voor honderd jaar uitzending gemist. Van Waterhoogten tot Hersengymnastiek, van De Klok Heit Negen tot G.B.J. Hiltermann, van Joost Den Draaijer tot Edwin Evers. Fris je geheugen op en hoor met oren van nu hoe het toen klonk.”

Voor de eerste aflevering duikt het duo in het fenomeen kinderradio. Bijlo: “Het is de radio waarmee Ger en ik zijn grootgebracht. Weet je bijvoorbeeld dat Antoinette van Dijk in 1924 het AVRO Kinderuurtje begon? En wat dacht je van Paulus De Boskabouter, Kleutertje Luister en het Borat Kinderhoekje?”

Hallo Hier Hilversum is vanaf 6 november wekelijks te beluisteren via bekende podcastplatforms en nporadio1.nl/podcasts.

Bron: NPO

Bericht delen