Dinsdag 16 januari 2018

AVRO ontvangt 600 kg klassieke cd's

De inzamelingsactie van het AVRO radioprogramma De Klassieken is een week na de aftrap een groot succes. Inmiddels zijn er door de luisteraars al ruim 4.000 klassieke cd’s (meer dan 600 kilo) ingestuurd voor het klassieke radiostation Muza in Georgië. Het radiostation kampt met een tekort aan cd’s en heeft geen budget om het archief uit te breiden. Maartje van Weegen roept in haar radioprogramma iedere klassieke muziek liefhebber op cd’s in te sturen.

Maartje van Weegen is onder de indruk van het snelle succes van de actie: “Ik ben verrast door de belangstelling van de luisteraars. Ik vind het niet alleen bijzonder aardig, het is ook erg gul en dat ontroert me.”

Ook Shorena Kopaleishvili, general manager radio Muza, is erg tevreden: “Wij zijn erg enthousiast over dit project. Deze actie helpt ons om klassieke muziek toegankelijk te maken bij een groter publiek. De samenwerking tussen Muza en AVRO Radio 4 is een voorbeeld voor de Georgische bevolking.”

Op maandag 4 oktober overhandigt Maartje van Weegen persoonlijk de cd’s aan Sandra Roelofs, de Nederlandse oprichter van Muza en tevens de vrouw van de Georgische president Micheil Saakasjvili. In Tbilisi (Georgië) presenteren Maartje van Weegen en Sandra Roelofs samen een uitzending van De Klassieken.

Voor meer informatie: www.radio4.nl/deklassieken.

Bron: AVRO

Bericht delen