Dinsdag 16 januari 2018

Radio 538 zet zich in voor War Child

Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen. Ter voorbereiding zijn 538 dj’s Jeroen Nieuwenhuize en Jens Timmermans naar Sierra Leone gegaan om het werk van War Child van dichtbij mee te maken. Vanmiddag keren de dj’s terug uit het Afrikaanse land, waar honderdduizenden kinderen opgroeiden in een gewelddadige burgeroorlog. Ze spraken met kinderen en jongeren over hun oorlogservaringen, bezochten War Child-projecten en ondervonden wat het betekent om te leven in een voormalig oorlogsgebied.

Van 3 september tot 9 september brachten de dj’s een bezoek aan Sierra Leone. In dit voormalig conflictgebied spraken zij met kinderen en jongeren uit programma’s van War Child. Ook zetten de dj’s hun eigen expertise in: Nieuwenhuize en Timmermans gaven kinderen les in radio maken..

Jeroen Nieuwenhuize: “Van alle kinderen die ik heb ontmoet, voelde ik me het kleinste. Het was een enorme openbaring. Ik heb hier gezien wat echt belangrijk is. War Child helpt kinderen om weer vertrouwen te hebben in het leven.”

Jens Timmermans: “Ik moest echt janken om de oorlogsverhalen van Sierra Leone. Maar wat ik zag tijdens de War Child workshops was een brok positiviteit. De kinderen denken weer aan hun toekomst.”

Bron: Radio 538/Broadcast Magazine

Bericht delen