Dinsdag 16 januari 2018

Programmamaker Wereldomroep wint Africast prijs

Programmaker Aveseh Asough van Radio Nederland Wereldomroep heeft in Nigeria de Africast prijs gewonnen voor ‘beste radio discussieprogramma’. Ze ontving deze prijs voor haar uitzending Dealing with infertility in Africa (Omgaan met onvruchtbaarheid in Afrika), een onderwerp dat op dit continent grotendeels als taboe beschouwd wordt. In Asough’s programma wordt met twee Afrikaanse experts gediscussieerd over welke invloed onvruchtbaarheid heeft op gezinnen in Afrika. De Africast prijzen worden tweejaarlijks uitgereikt in diverse categorieën.

Volgens de jury van de Africast prijzen waren zowel inhoud, opbouw en geluidskwaliteit van het programma alsmede de verwijzingen die gelegd worden zo goed, dat Asough deze prijs verdient. Er waren ruim veertig inzendingen vanuit heel Afrika voor de Africast prijzen, die sinds 1996 door de National Broadcasting Commissie in Nigeria worden georganiseerd. Het winnende programma is hier te beluisten.

Asough is programmamaker voor de Wereldomroep in Abuja, Nigeria en werkt al enkele jaren als producer voor het programma Africa in Progress. Asough is mede opgeleid bij het RNTC, het opleidingsinstituut voor journalisten in ontwikkelingslanden verbonden aan de Wereldomroep.

Bron: Wereldomroep

Bericht delen