Jordi Warners presenteert een uur in het Drents op Qmusic
donderdag 10 september 2020

Jordi Warners presenteert een uur in het Drents op Qmusic

Het begon als grap in de middagshow van Domien Verschuuren, maar gaat nu echt gebeuren. Aanstaande zaterdag presenteert Qmusic-dj Jordi Warners van 19.00 tot 20.00 uur een uur lang in het Drents.

Collega Domien Verschuuren deed onlangs in de middagshow een poging om Drents te praten en bakte er niets van. Toen Jordi het even goed voordeed, stroomden de positieve reacties binnen. Toen ook een oproep op Instagram veel teweeg bracht, is besloten om eenmalig een uur in het Drents in te plannen.

Jordi Warners: “Als ik thuis ben praat ik vrijwel altijd plat en slik ik weer de ’n’ in. Ik ben benieuwd hoe dat gaat klinken op de radio. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het Drentse uurtje op Q. Leuk dat ik wat van mijn achtergrond kan laten horen en de niet-Drentse Nederlanders kennis kan laten maken met ons mooie dialect.”

Jordi gaat het Drentse uurtje niet alleen doen. Zo komt onder anderen de trots van Drenthe, de band Mooi Wark, langs om hun nummer In De Blote Kont live te spelen. Ook Loes van der Laan, presentatrice van RTV Drenthe, komt langs om in het dialect een weerbericht te presenteren.

Bron: DVHN/BM

Bericht delen