Jan-Willem Start Op wint Gouden RadioRing 2020
vrijdag 29 januari 2021

Jan-Willem Start Op wint Gouden RadioRing 2020

Na een bewogen 2020 waarin massaal op de radio is afgestemd, zijn donderdagavond tijdens het 15e Gouden RadioRing Gala de belangrijkste radioprijzen van het jaar uitgereikt. Het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op van BNNVARA mag zich de grote winnaar van de avond noemen.

Het programma van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte wint de Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma van 2020. Het populaire zangduo Suzan en Freek heeft de prijs uitgereikt. Jan-Willem Start Op versloeg Arbeidsvitaminen, Kinkstart, The Boom Room en Mattie & Marieke.

Naast de Gouden RadioRing werden er meer prijzen uitgereikt. Zo wint Marieke Elsinga net als de afgelopen twee jaar de Zilveren RadioSter Vrouw. De andere genomineerden waren Annemieke Schollaardt (NPO Radio 2) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2).

De Zilveren RadioSter Man wordt dit jaar gewonnen door Mattie Valk. Hij laat zijn collega Domien Verschuuren (Qmusic) en Tim op het Broek (KINK) achter zich.

De Gouden Podcast, de nieuwe publieksprijs die dit jaar voor het eerst in het leven is geroepen, is gewonnen door Man man man, de podcast. Dit is de podcast van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren. Vorig jaar wonnen zij nog de Marconi Podcast Award.

De Marconi Award voor de Beste Zender gaat net als het afgelopen jaar naar Qmusic. De Marconi Award Aanstormend Talent is gewonnen door Sophie Hijlkema van NPO 3FM/AVROTROS. Ten slotte gaat De Marconi Oeuvre Award naar Daniël Dekker. Hij werd al eerder met dit nieuws verrast in zijn radioprogramma door Golden Earring-zanger Barry Hay. Donderdagavond ontving hij zijn prijs uit handen van Ilse DeLange.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen