Dinsdag 16 januari 2018

Interactieve radio via Twitter bij Concertzender

Op woensdagavond 23 januari om 23.00 uur maakt het Void Pointers Ensemble bij de Concertzender interactieve radio in het programma Electronic Frequencies. Luisteraars kunnen via commando’s op Twitter de uitgezonden muziek beïnvloeden.

Een groep van 5 studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), afdeling muziektechnologie, neemt de luisteraar mee op een reis langs interactieve algoritmische composities, live-coding en gestructureerde improvisaties.

Tijdens de uitzending van 23 januari wordt een compositie ten gehore gebracht, die de luisteraar zelf kan beïnvloeden via Twitter. Tweeps kunnen aan @beepsoundhku commando’s doorgeven waarmee de muziek harder, zachter, hoger, lager, sneller of langzamer zal klinken. Op het account @beepsoundhku wordt de komende dagen uitleg gegeven over de werkwijze tijdens de uitzending.

“Brommende laptops en knarsende strijkplanken passeren de revue in deze kijk in de keuken van de klankkunstenaar. Binnen een uur delen diverse mediaspecialisten hun inzichten op de geluidskunst en zal er een wervelwind van speelse klanken over de spreekwoordelijke ether golven”, aldus het Void Pointers Ensemble.

Het programma Electronic Frequencies is een platform voor experimentele electronische muziek. Eens per maand zendt de Concertzender een aflevering uit van Inventions for Radio, waarbij geluidskunstenaars de vrije hand krijgen om te experimenteren met het gegeven ‘radiouitzending’.

Bron: Concertzender

Bericht delen