Hofstad Radio keert terug op 1 juli
dinsdag 30 juni 2020

Hofstad Radio keert terug op 1 juli

Vanaf 1 juli is er weer Hofstad Radio, waar popmuziek leeft als nooit tevoren. De zender brengt met zorg uitgezochte muziek die past bij de muziekstad Den Haag in al zijn entiteiten.

Toen 40 jaar geleden Hofstad Radio haar uitzendingen startte als piratenzender hadden de initiatiefnemers niet kunnen bevroeden dat dit station per juli 2020 weer zou terugkeren. Toch is het er weer, compleet in een nieuwe jas, vanuit het hart van de stad aan de Televisiestraat. Bijna twee jaar geleden en mede naar aanleiding van 100 jaar radio, waar de Hofstad ook al de bakermat van is, hebben de oud-medewerkers van het eerste uur de uitdaging opgepakt het radiostation nieuw leven in te blazen. Hofstad Radio is vanaf 1 juli beschikbaar via radio-apps, online en DAB+. Binnenkort zal de zender ook via 104,2 FM te horen zijn.

Hofstad Radio

Hofstad Radio meldt aan BM: ‘Begin jaren ’80 waren geen lokale of regionale omroepen. Geen commerciële radiostations. De zeezenders waren net gestopt. Internet bestond nog niet. Radio was hét sociale medium van toen. En waarom zou dat nu niet meer kunnen? Juist radio kent zijn kracht in de warme band met de luisteraar, of deze nu in de file staat, aan het schilderen is op een steiger of op het strand ligt. Hofstad is regionaal, informatief en onderhoudend en zal met een onafhankelijke redactie een duidelijk alternatief voor de bestaande, ingeslapen, media zijn. Het is daarnaast bewezen dat de muziek van Hofstad ambtenaren langer wakker houdt.’

Voorlopig zullen de programma’s non-stop zijn. Het is de bedoeling om vanaf 1 september met gepresenteerde programma’s te komen. De roemrijke geschiedenis van Hofstad Radio is hier te lezen.

Bron: Hofstad Radio/BM

Bericht delen