Frank van der Lende krijgt ander tijdstip op NPO 3FM
donderdag 26 juli 2018

Frank van der Lende krijgt ander tijdstip op NPO 3FM

Frank van der Lende verhuist met een nieuwe radioshow naar de doordeweekse avonden bij BNNVARA op NPO 3FM. Hij neemt de microfoon over van vriend en collega Sander Hoogendoorn, die doorschuift naar de ochtend.

Van der Lende is nu nog te horen met zijn weekendprogramma Frank’s Feestje, waarvoor hij momenteel alle festivals afstruint. Het nieuwe programma van Van der Lende is vanaf 3 september te horen van maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO 3FM.

Frank van der Lende: “2018 is mijn jaar. Eerst word ik uitgeroepen tot man met de mooiste haren en nu heb ik mijn lievelingsplekje op de radio gekregen. Wat wil een mens nog meer? Er staan onwijs gave dingen te gebeuren bij 3FM en ik vind het supertof dat ik daar deel van mag uitmaken.”

Peter de Vries, Hoofd Radio BNNVARA: “Frank is door en door 3FM. Hij draait al heel wat jaartjes mee bij BNNVARA, maar hij heeft altijd dat verrassende en ongepolijste weten te behouden. Bovendien heeft hij een buitengewoon positieve kijk op de wereld. Volkomen terecht dat hij straks weer dagelijks te horen is op de zender.”

Sharid Alles, Zendermanager NPO 3FM: “Ik ben blij dat Frank van der Lende de avondshow van 3FM voor zijn rekening neemt. Frank is positief, ontzettend enthousiast en een waanzinnig creatieve radiomaker. Ik verheug me op de avond met Frank.”

Frank van der Lende kwam op zijn 19e, na zijn studie Journalistiek, in 2007 binnen via de BNN University bij BNN. Na overal te hebben meegedraaid maakte hij zijn eerste eigen programma Nachtbrakers op Radio 1. Daarna was hij een tijd te horen met De Bende van Van der Lende bij PowNed op 3FM. Eind 2014 keerde hij terug bij BNN en nam hij That’s Live over van Eric Corton. Op vrijdagen luidde hij samen met Timur Perlin het weekend in met Live Vanuit Klazienaveen. Van 2015 tot eind 2017 nam hij de middagshow tussen 16.00 en 18.00 uur voor zijn rekening en het laatste jaar was hij te horen met zijn weekendshow Frank’s Feestje tussen 19.00 en 22.00 uur.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen