Dinsdag 16 januari 2018

'Eigenaar Wild FM in financiële problemen'

Uitgever AKP Media dreigt failliet te gaan. AKP Media is eigenaar van onder andere de commerciële zender Wild FM Hitradio en de gratis NL-magazines. Dit bericht Omroep West. Er zou een een brief naar een aantal freelancers zijn gestuurd, waarop Omroep West de hand heeft weten te leggen.

In de brief schrijft uitgever AKP Media dat er een dusdanige schuldenlast is dat er gesaneerd moet worden. De freelance-medewerkers kunnen volgens de brief 20 procent krijgen van het bedrag dat nog openstaat. Als ze daarmee niet akkoord gaan dan wordt het faillissement aangevraagd.

“Er is een hoop aan de hand”, zegt Justin Verkijk. Hij werkte tot voor kort als columnist voor de Haagse editie NL70. “Volgens mij is iedereen eruit gegooid”, zegt Verkijk tegen Omroep West.

NL Unlimited werd in 2011 ook al failliet verklaard. Daarna werd het bedrijf overgenomen door AKP Media van investeerder Hans Pérukel. AKP Media exploiteert tevens een aantal websites en is ze betrokken bij twee radiostations, de commerciële regionale omroep Wild FM Hitradio en de lokale zender Megastad FM uit Rotterdam. Wat een mogelijk faillisement voor de radiozenders betekent is nog niet bekend.

Bron: Omroep West/Radio.nl

Bericht delen