Dinsdag 16 januari 2018

DAB smartphone met ironisch geheim

Met de jaarlijkse Dag van de Digitale Radio proberen overheid, radiostations en verkopers van prijzige audioapparatuur elkaar ervan te overtuigen dat DAB de toekomst van radio is en dat de consument dat ook vindt. Dit jaar was het thema ‘automotive’. Hoogtepunt was echter de lancering van een DAB smartphone met een ironisch geheim.

In de juli-editie van Broadcast Magazine is een uitgebreide terugblik te lezen op de Dag van de Digitale Radio, die werd georganiseerd in Beeld en Geluid. Aan het eind presenteerde LG de Stylus 2 DAB+, een Android smartphone van 299 euro met DAB-ontvanger. Via de Play Store is (na het nodige zoekwerk) een Nederlandse app beschikbaar die alle DAB-radiostations vindt: op DAB, maar als het signaal zwak is ook via WiFi.
Verslaggever Roeland van Zeijst kocht de Stylus 2 en testte die in Nederland en België. Bij onderzoek aan de telefoon bleek dat er een verrassing verstopt zit, diep binnenin het toestel: de Stylus 2 huisvest een geheime FM-ontvanger! Die biedt een prima alternatief voor luisteren via digitale radio. Zelfs deep indoor. De Stylus 2 DAB+ geeft daarmee vooralsnog het beste argument tégen Digital Radio+…

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen