AVROTROS verliest in zaak over programma Annemieke Schollaardt
woensdag 12 juni 2019

AVROTROS verliest in zaak over programma Annemieke Schollaardt

Volgens de rechter heeft de NPO ‘een zorgvuldig besluit’ genomen door Annemieke Schollaardt geen dagelijks radioprogramma te geven. AVROTROS, de werkgever van de dj, daagde de publieke omroep voor de rechter omdat die zou hebben toegezegd dat Schollaardt bij haar overstap van NPO 3FM naar NPO Radio 2 een prominente vaste plek in de middag zou krijgen.

Schollaardt moest haar plek echter delen met Rob Stenders, die tegenwoordig werkzaam is voor BNNVARA. Volgens omroepwoordvoerder Eric Dekker van AVROTROS was dat niet de bedoeling, waarna AVROTROS de NPO voor de rechter daagde.

De bestuursrechter oordeelde dinsdag dat de NPO juist gehandeld heeft. “Wij zijn teleurgesteld, maar sluiten dit af. Wij gaan niet in hoger beroep en kijken vanaf nu vooruit”, aldus een woordvoerder van AVROTROS tegen het AD.

“We zijn blij dat ook de rechtbank vindt dat de besluiten rond de radioprogrammering van de NPO zorgvuldig zijn genomen”, luidt de reactie van de NPO. “Het publiek staat altijd voorop bij de NPO.”

De discussie tussen de zender en de omroep duurt al langer; de NPO wilde eerst Stenders van zijn plek halen, maar kreeg daar veel kritiek op en besloot van die wijziging af te zien. AVROTROS tekende daarop bezwaar aan bij een onafhankelijke geschillencommissie en kreeg gelijk.

Momenteel presenteert Schollaardt van vrijdag tot en met zondag tussen 14.00 en 16.00 uur Annemiekes A-Lijst. Stenders is op maandag tot en met donderdag te horen in Stenders’ Platenbonanza.

Bron: AD/BM

Bericht delen