Dinsdag 16 januari 2018

AT laat stoorzenders Hotradio hun gang gaan

Het Agentschap Telecom heeft nog steeds geen actie ondernomen tegen de twee radiostations in Arnhem en Apeldoorn die elkaar al dagenlang van de FM-band drukken. Sinds twee weken zorgen Hotradio en Hotradio Hits voor enorme storingen, omdat ze op dezelfde frequenties uitzenden.

Het AT wil vooralsnog geen actie ondernemen omdat er een rechtszaak tussen de eigenaren van de twee radiostations op stapel staat. Pas als er voldoende klachten binnenkomen overweegt het AT iets te doen. Dat is opmerkelijk. Wanneer een piraat illegaal uitzendt en een andere radiozender stoort, duurt het soms maar enkele uren voordat deze uit de ether wordt gehaald.

Op dit moment storen Hotradio en Hotradio Hits elkaar twee weken in de ether. In de regio Apeldoorn zenden de twee radiostations allebei uit op 88.7 FM. Hetzelfde gebeurt in de regio Arnhem op 88.5 FM.

De etheroorlog van beide ‘Hotradiostations’ is het gevolg van een ruzie tussen de twee betrokken partijen. Trend Media Groep B.V. (TMG), verantwoordelijk voor de zender Hotradio Hits, huurt twee frequenties van licentiehouder Telecom Vision International (TVI). Volgens TVI houdt TMG zich niet aan de regels en heeft daarom TMG gesommeerd de zenders uit te zetten. Intussen heeft TVI zelf twee zenders aangezet met Hotradio op dezelfde golflengtes.

Bron: Radio.nl/De Stentor

Bericht delen