Nieuw voetbalprogramma Street Kings in Jail bij Insight TV
donderdag 15 augustus 2019

Nieuw voetbalprogramma Street Kings in Jail bij Insight TV

Op 10 september gaat Street Kings in Jail van start op Insight TV, de 4K UHD HDR televisiezender die in Nederland te zien is via KPN. Het programma is een co-productie met VICE Studios. De serie duikt in de wereld van gedetineerden van wie de passie voor voetbal hen wereldberoemd had kunnen maken, maar in plaats daarvan eindigden ze achter de tralies.

De vierdelige serie volgt de godfather van straatvoetbal, Edward van Gils, die in elke aflevering zijn krachten bundelt met een andere internationale voetbalster: Ruud Gullit (Nederland), Gilberto Silva (Brazilië), Juan Pablo Angel (Colombia) en Kevin Kuranyi (Duitsland).

Samen bezoeken ze een gevangenis in hun thuisland en ontmoeten ze getalenteerde gevangenen die vertellen hoe voetbal hen binnen de gevangenis heeft geholpen hun leven te beteren. Uiteraard wordt er ook gevoetbald: In iedere aflevering wordt er een wedstrijd gespeeld tussen Edward, de voetbalster en de gevangenen. Tijdens de training bespreken de gedetineerden hun achtergrond en de reden waarom ze vastzitten, maar ook hun plannen als ze eenmaal vrij zijn.

Frank le Mair, Executive Producer bij Insight TV, vertelt “We zijn erg trots dat we Street Kings in Jail kunnen lanceren en hiermee laten zien wat de transformerende kracht van voetbal in gevangenissen over heel de wereld is. We zijn geïnspireerd door de talloze kinderen die je dagelijks ziet voetballen; of dit nou op het schoolplein, park of op straat is. We hopen kijkers het belang van de sport te laten zien en hoe het de levens van de meest misdeelde mensen kan veranderen door positiviteit te creëren en mensen te verenigen, ongeacht hun situatie.”

Bron: Insight TV/BM

Bericht delen