Sekspedia geeft échte seksuele voorlichting
dinsdag 2 mei 2023

Sekspedia geeft échte seksuele voorlichting

Van zoenen tot aftrekken en van beffen tot anale seks: Sekspedia is een expliciete, educatieve online serie van BNNVARA die jongvolwassenen een representatief beeld geeft van hoe seks er echt aan toegaat.

Hoe communiceer je in bed? Op welk moment vraag je consent? En hoe ziet échte seks er eigenlijk uit? Jongvolwassenen geven seksuele voorlichting op school gemiddeld slechts een 5,8, waarbij queers zelfs een 4,2 geven. BNNVARA vindt we dat dit beter moet.

Met een te conservatief gedachtegoed over seks en met onrealistische porno die 24/7 beschikbaar is, lopen we als maatschappij het risico dat jongvolwassenen opgroeien met een vertekend beeld van wat seks is en kan zijn. Sekspedia brengt hier verandering in. De online serie laat zien hoe het er echt aan toe gaat tussen de lakens: dat seks fijn is, communicatie vergt en onhandig mag zijn.

WOORD en DAAD
Sekspedia bestaat uit twee onderdelen: WOORD en DAAD. WOORD is een interviewserie waar seksuele handelingen besproken worden door mensen die seks hebben. Wat is voor hen lekker en wat absoluut niet? In DAAD worden de seksuele handelingen uitgevoerd door professionals. Consent, communicatie, plezier, genot en techniek komen voorbij in verschillende samenstellingen. Hiermee legt de serie uit hoe je verantwoordelijk en prettig seks hebt. Onder voice-over begeleiding van Amber Kortzorg wordt de kijker stap voor stap meegenomen langs seksuele handelingen en interviews over diezelfde handelingen.

Sekspedia WOORD is vanaf dinsdag 9 mei wekelijks om 20.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Spuiten en Slikken. Alle afleveringen van Sekspedia DAAD zijn vanaf dinsdag 9 mei tussen 20.00 en 06.00 uur te zien op npo3.nl/sekspedia.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Lowie van der Grinten/BNNVARA

Bericht delen