dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 6 verder als NPO Soul & Jazz

Soul- en jazzmuziek houdt een plek bij de Nederlandse Publieke Omroep. Vanaf 1 januari 2016 hoort de luisteraar zowel classics als nieuwe soul- en jazzmuziek op de themazender NPO Soul & Jazz. Naast non-stop muziek overdag zal er in de avond tussen 19.00 en 23.00 uur live worden gepresenteerd.

Vanaf 1 januari 2016 is NPO Soul & Jazz de opvolger van NPO Radio 6.

Daarnaast zal NPO Radio 2 vanaf januari iedere zaterdagavond een soulnight uitzenden. De zender zal in de zomer van 2016 uitgebreid verslag doen van het North Sea Jazz Festival. De invulling van de programma’s (en presentatoren) vindt in samenwerking met de omroepen plaats.

Vooruitlopend op besluitvorming over de beëindiging van NPO Radio 6 door de staatssecretaris van OCW heeft de NPO de afgelopen periode gekeken op welke manier het genre Soul & Jazz het best mogelijk kan worden geprogrammeerd. Dat gebeurt enerzijds via de nieuwe digitale themazender NPO Soul & Jazz en anderzijds op de hoofdzender NPO Radio 2. “We zijn in overleg met de omroepen over de invulling van de live gepresenteerde avondprogramma’s. Wie welk programma gaat presenteren wordt op een later moment bekend gemaakt”, zegt NPO Radio 2 zendermanager Jurre Bosman.

NPO Soul & Jazz is als themazender verbonden met NPO Radio 2. Jurre Bosman: “Vast staat dat er veel aandacht zal zijn voor de levendige Nederlandse soul- en jazzscene en voor livemuziek op de Nederlandse podia. We putten uit de rijke omroeparchieven, zodat we dagelijks bijzondere live-opnamen kunnen laten horen van het North Sea Jazz Festival en andere concerten en festivals. Ook worden volgend jaar de NPO Soul & Jazz awards weer uitgereikt.”

Meer dan dertig cultuurorganisaties, waaronder bijna alle conservatoria, de branchevereniging van platenmaatschappijen (NVPI), de Nederlandse pop- en jazzpodia en festivals en het Prins Bernhard Cultuurfonds, hebben gezamenlijk een brief geschreven aan staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en aan de Tweede Kamer voor het behoud van NPO Radio 6.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen