Ziggo hoeft geen gegevens van klanten aan Dutch Filmworks te geven
dinsdag 5 november 2019

Ziggo hoeft geen gegevens van klanten aan Dutch Filmworks te geven

Het gerechtshof in Arnhem heeft dinsdag in hoger beroep bepaald dat provider Ziggo geen gegevens van klanten hoeft te verstrekken aan Dutch Filmworks. De filmdistributeur eiste de namen, adressen en woonplaatsen (NAW-gegevens) van 377 illegale downloaders van de film The Hitman’s Bodyguard op basis van verworven IP-adressen.

Dutch FilmWorks maakte al in 2017 bekend de illegale downloaders per brief te willen benaderen met een voorstel tot betaling van 150 euro. Om dat te kunnen doen, wilden zij dat Ziggo de NAW-gegevens van de betreffende klanten aan hen verstrekte op basis van de bijbehorende IP-adressen.

Het bedrijf wilde geld zien voor de gemiste opbrengsten, maar een stap naar de rechter voorkomen als de downloaders akkoord gingen met de betaling. Een echte ‘downloadboete’ is het overigens niet, omdat het bedrijf niet bevoegd is om deze zelf op te leggen.

Het Arnhemse Hof oordeelde wederom dat Dutch FilmWorks te onduidelijk is over wat zij van plan zijn met de gegevens. Ook blijft het Hof bij haar standpunt dat de mogelijkheid bestaat dat niet alle klanten daadwerkelijk zelf de downloader waren.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen