dinsdag 16 januari 2018

Liberty Global (UPC) gaat Film1 verkopen

Ziggo en UPC Nederland mogen van Brussel fuseren, mits de betaalkanalen van Film1 worden verkocht. Ook moet het nieuwe bedrijf concurrenten als Netflix toegang tot zijn netwerk blijven garanderen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen rond het mededingingsonderzoek.

UPC-eigenaar Liberty Global wil het bericht niet bevestigen of ontkennen. “We zitten in een constructieve discussie met de Europese Commissie en we hopen er voor het eind van dit jaar uit te zijn”, aldus een woordvoerder.

Liberty Global wil Ziggo inlijven en de twee kabelbedrijven samenvoegen onder de naam Ziggo. De twee bedrijven zijn in verschillende regio’s van ons land actief, maar Brussel vreesde toch dat het nieuwe bedrijf op het gebied van telecommunicatie en televisie te machtig zou worden. De enige serieuze concurrent die overblijft is KPN.

Volgens Bloomberg zou de kartelwaakhond er inmiddels van overtuigd zijn dat er voor consument straks nog genoeg te kiezen is. Eerder deze week schoof Brussel de deadline voor het onderzoek op van 17 oktober naar 3 november.

Bron: NOS/NUtech

Bericht delen