Zapp Your Planet #zomertroep toer
maandag 12 augustus 2019

Zapp Your Planet #zomertroep toer

Wist jij dat er in Nederland naar schatting wel 50 miljoen kilo zwerfafval per jaar op straat en in het groen belandt? En dat er jaarlijks ongeveer 8 miljoen ton plastic in onze oceanen stroomt en dat vissen, zeedieren, vogels en mensen daar vreselijk veel last van hebben?

Dat moet en kan minder. Daarom zet NPO Zapp zich voor het eerst ook tijdens de zomer in voor een betere wereld met de Zapp Your Planet #zomertroep toer, gesteund door Stichting De Noordzee.

De hele zomer zijn bekende Zappers op verschillende Nederlandse stranden en recreatiegebieden te vinden om deze gebieden, samen met kinderen natuurlijk, zo schoon mogelijk te krijgen en vis Troeppie te vullen met troep. En iedereen kan meedoen. Uiteindelijk hoopt NPO Zapp kinderen hiermee bewust te maken van hoe schadelijk het is om troep achter te laten en zelfs de troep die ze van anderen tegen komen op te ruimen.

De Zappers die zich voor de Zapp Your Planet #zomertroep toer inzetten zijn onder anderen Jonata Taal, Manouk Pluis, Anne Appelo, Siawaash Cyrroes, Sem Peelen, Tim Schouten, Hamza Othman, Habtamu de Hoop, Janouk Kelderman, Sosha Duysker en Sterre van Woudenberg.

Woensdag 14 augustus – 12.00 – 14.00 uur
Velsen-Noord, Aloha Beach (Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee)
Anne Appelo/Siawaash Cyrroes

Vrijdag 16 augustus – 14.00 – 16.00 uur
Strand van Bloemendaal
Sem Peelen/Tim Schouten

Donderdag 22 augustus – 14.00 – 16.00 uur
Scheveningen-Strand bij Hartbeach
Hamza Othman/Habtamu de Hoop

Zondag 25 augustus – 14.00 – 16.00 uur
Muiderberg-Strand bij De Zeemeeuw
Janouk Kelderman

Woensdag 28 augustus – 14.00 – 16.00 uur
Noordwijk-Strand bij De Zeemeeuw
Sosha Duysker/Sterre van Woudenberg

Bron: NPO/BM

Bericht delen