VRT koopt KLEM
Woensdag 17 januari 2018

VRT koopt KLEM

BNN-VARA en NPO Sales hebben de tiendelige dramaserie KLEM verkocht aan de Vlaamse publieke omroep VRT. Voor het eerst sinds lange tijd heeft de VRT besloten weer een Nederlandse serie aan te kopen. Naar verwachting zal KLEM dit najaar te zien zijn op bij de VRT op Eén. In Nederland is morgenavond de seizoensfinale te zien.

Het succesvolle KLEM, met in de hoofdrollen Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan, werd wekelijks gemiddeld door 1,6 miljoen mensen bekeken, inclusief uitgesteld kijken en terugkijken op Uitzending Gemist. Het tweede seizoen van KLEM wordt dit najaar opgenomen en vermoedelijk in het najaar van 2018 uitgezonden.

KLEM vertelt het verhaal over de weduwnaar Hugo (Atsma). Hij heeft een hoge baan bij de Belastingdienst en leeft een rustig leven met zijn twee dochters. Dit alles verandert wanneer zijn jongste dochter hartsvriendinnen blijkt te zijn met de dochter van de beruchte crimineel Marius (Derwig). Doordat de levens van de twee meisjes zo hecht met elkaar verbonden zijn, raken ook de levens van hun vaders steeds meer met elkaar verweven, met alle noodlottige gevolgen van dien. Verbaan is te zien in de rol van Kitty, de vrouw van crimineel Marius. Het scenario is van de hand van Frank Ketelaar.

Bron: TV Visie/BM

Bericht delen