Article header image

VPRO komt met Boeken Festival

Op 2 juni vindt in de Nes theaters in Amsterdam het VPRO Boeken Festival plaats. Met meer dan 60 programmaonderdelen in 4 theaters, op 11 locaties, in aanwezigheid van hoofdgast John Irving en Arnon Grunberg, Jelle Brandt Corstius, Esther Gerritsen, Wim Brands, A.L. Snijders, Wilfried de Jong, Andrew Makkinga, Redmond O’ Hanlon, Jonathan Maas, Franca Treur, Hugo Hoes, Wim Noordhoek en vele anderen.

De VPRO, die vorig jaar een festival rond het vrije denken organiseerde, pakt dit jaar dus uit met het thema boeken, een van de speerpunten van de omroep. De Amerikaanse auteur John Irving, schrijver van onder meer De wereld volgens Garp, Hotel New Hampshire en De regels van het ciderhuis is hoofdgast.

In de verschillende theaters in de Nes zijn uiteenlopende programma’s gepland. A.L. Snijders opent het festival met een speciaal geschreven ZKV (zeer kort verhaal) en geeft later op de dag een workshop korte verhalen schrijven. Bezoekers van het festival kunnen onder professionele regie een eigen luisterboek inspreken, een literaire wandeling door de buurt maken, boeken ruilen voor een beter exemplaar of in de Dode Dichters Almanak-jukebox hun favoriete dichter opzoeken en weer horen voordragen. Op het plein voor de Brakke Grond staat een podium, waar Radio 6 met presentatoren Andrew Makkinga en Jaap Boots tussen 12.00 en 18.00 uur een divers muziekprogramma samenstelt met optredens van onder meer de band De Avonduren.

Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de VPRO Bob den Uyl prijs voor het beste reisboek. Wim Brands gaat met de genomineerden in gesprek, waarna juryvoorzitter Frans Timmermans het winnende boek bekend maakt. De prijsuitreiking wordt gevolgd door de opname van een speciale editie van VPRO Boeken, waar Wim Brands met de winnaar in gesprek gaat. Deze uitzending is de volgende dag, zondag 3 juni, om 10.20 uur te zien op Nederland 1 en op het festival live bij te wonen.

Bron: VPRO

Bericht delen