Article header image

Van der Vorst biedt laatste kans in Verslaafd!

Nederland telt ruim twee miljoen mensen die verslaafd zijn aan bijvoorbeeld alcohol, drugs, gokken, gamen, seks of eten. Daarmee verwoesten ze niet alleen hun eigen leven, maar ook het leven van hun dierbaren.

In het nieuwe RTL 4-programma Verslaafd!, te zien vanaf dinsdag 29 oktober, roepen wanhopige familieleden van een verslaafde de hulp in van presentator Peter van der Vorst en interventionist Jim Geduld.

Van der Vorst: “Met dit programma willen we mensen helpen én daarnaast aan een groot publiek laten zien hoe ingrijpend de gevolgen van een verslaving voor alle betrokkenen zijn. Gezien het enorme aantal aanmeldingen voor dit programma blijkt dat daar grote behoefte aan is. We kregen maar liefst zeshonderd mails van wanhopige families die hoopten dat we hen konden helpen.”

Iedere aflevering begint met een interventie, geleid door Jim Geduld, die in 2005 zelf afkickte van een cocaïneverslaving. In de vroege ochtend licht hij samen met familie en vrienden de verslaafde bijna letterlijk van zijn bed. Iedereen leest een brief voor waarin ze de verslaafde op een liefdevolle, maar tegelijkertijd zeer confronterende manier wijzen op de gevolgen van zijn of haar verslaving.

Na een succesvolle interventie gaat de verslaafde direct mee naar een afkickkliniek in Nederland of het buitenland. Hier wordt het zogenaamde 12-stappen Minnesota model gehanteerd, één van de meest succesvolle methodes ter wereld. De verslaafde wordt gevolgd gedurende zijn of haar afkicktraject in de kliniek. Daarnaast is ook de familie te zien die counseling aangeboden krijgt om de problemen het hoofd te bieden die ontstaan zijn door het leven met een verslaafde.

Verslaafd! wordt geproduceerd door Vorst Media.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen