Vlaamse kosmoloog Thomas Hertog is de eerste Zomergast
maandag 3 juli 2023

Vlaamse kosmoloog Thomas Hertog is de eerste Zomergast

De Vlaamse kosmoloog Thomas Hertog is de eerste gast in het komende seizoen van VPRO Zomergasten. Het gesprek tussen presentator Theo Maassen en Hertog is zondag 23 juli te zien op NPO 2. Maassen zal het programma dan voor het eerst presenteren.

“Ik smulde altijd van films die zich afspeelden in de ruimte: Alien, 2001: A Space Odyssey, Contact, Interstellar. Mooi, maar verzonnen verhalen”, zegt de 56-jarige Maassen over zijn eerste gast.

“Nu heb ik de kans om met iemand te praten die écht weet hoe het eraan toegaat in de kosmos. Ruimte, zwaartekracht, de oerknal, kwantummechanica, buitenaards leven, zwarte gaten. Ik wil het begrijpen. Ik wil het weten”, voegt de cabaretier eraan toe.

In april werd bekend dat Maarssen de presentatie van het drie uur durende interviewprogramma overneemt van Janine Abbring. Abbring presenteerde het programma van 2017 tot en met 2022. De 47-jarige presentatrice maakte in januari nog wel het programma Wintergasten, waarin internationale beroemdheden te gast waren.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: Reinier van Brummelen/VPRO

Bericht delen